Când cererea se întâlneşte cu oferta: consumul de carne a atins un maxim istoric în 2018, iar procesatorii investesc în majorarea capacităţii. În 2020, patru companii din industria procesării de carne de porc sau pasăre au anunţat investiţii de peste 32 de milioane de euro în creşterea capacităţii de prelucrare

Autor: Florentina Niţu 21.02.2020

♦ Consumul de carne pe cap de locuitor a atins în 2018 un record istoric pe ultimii 30 de ani, de 77 kg.

Românii cheltuiesc mai mulţi bani pe carne, arată datele statistice, având în vedere că în 2018 consumul de carne pe cap de locuitor a atins un record istoric al ultimilor 30 de ani, ajungând la aproape 77 kg, în creştere cu 10 kg faţă de 2016.

Urmând acelaşi trend, procesatorii scot mai mulţi bani din buzunare pentru investiţii în extinderea portofoliului de produse şi pentru creşterea capacităţii de procesare a cărnii. Grupul Agricola, grupul Şerban, Porkprod şi Calibra M&D Impex au în plan să investească, în total, peste 32 mil. euro în 2020 în mă­rirea spaţiilor de procesare a cărnii, potrivit cal­cule­lor ZF realizate pe baza datelor furnizate de companii.