Superbet: Vlad Ardeleanu pleacă de la conducerea operaţiunilor din România după cinci ani în care a adus compania de pariuri la un rulaj de 2,8 mld. euro în 2019 şi la o valoare de piaţă de 700 mil. euro

Autor: Cristina Bellu 21.02.2020

Vlad Ardeleanu a plecat de la conducerea operaţiunilor Superbet România după cinci ani în care a făcut din compania de pariuri una dintre cele mai valoroase firme angtreprenoriale româneşti şi care a dus la intrarea în acţionariat a fondului de investiţii american Blackstone.

Vlad Ardeleanu spune că îşi va continua cariera prin dezvoltarea unor afaceri antrepronoriale proprii.

“Am condus o echipă care a reuşit succese remarcabile: compania a crescut de cinci ori, a avut un rulaj de 2,8 miliarde de euro în 2019 şi a intrat în topul primelor zece companii antreprenoriale din România”, spune el.

În urmă cu cinci ani Sacha Dragic l-a recrutat pe Vlad Ardeleanu de la Carrefour pentru a dezvolta Superbet.

În toată această perioadă Superbet a ajuns numărul unu pe piaţa de pariuri din România şi a început un proces de extindere internaţională. Anul trecut, Dragic a recrutat o întreagă echipă de management, poziţia de CEO a întregului grup fiind preluată de irlandezul Johnny Hartnett, care a fost membru timp de şapte ani al board-ului Flutter Entertainment (fostul Paddy Power Betfair), una dintre cele mai mari companii de pariuri sportive la nivel global.

“Astăzi, Superbet are profil de corporaţie internaţională, o evaluare de 700 de milioane de euro şi este partener al Blackstone, cel mai mare fond de investiţii din lume. Sunt sigur aşadar că noua echipă de management va avea succes în a atinge obiectivul unei evaluări de 1 miliard de dolari în următorii ani”, a subliniat Ardeleanu.