Antreprenori locali. Ştefan Cherciu face un ansamblu de 500 de apartamente vizavi de fabrica Ford din Craiova, cu o investiţie de 35 mil. euro

Autor: Alina-Elena Vasiliu 24.02.2020

Omul de afaceri Ştefan Cherciu, proprietarului ferestrelor QFort, investeşte într-un nou proiect imobiliar, cel mai mare de până acum, în Craiova, în faţa fabricii Ford. Investiţia depăşeşte 35 de milioane de euro şi se întinde pe o perioadă de execuţie de cinci-şase ani.

„Am demarat QFort Residence, cel mai mare proiect al nostru, atât ca suprafaţă, cât şi ca unităţi locative. L-am gândit ca pe un ansamblu mixt, în care spaţiile verzi ocupă peste 50% din suprafaţă. Vom avea spaţii comerciale, policlinică, sală de fitness, supermarket, restaurant, cofetărie, brutărie, o piaţă indoor (acoperită - trad.)“, spune Ştefan Cherciu.

Proiectul va avea în total 500 de apartamente şi se va în­tinde pe o suprafaţă de peste 45.000 de metri pătraţi de teren.

Antreprenorul nu se află la prima dezvoltare rezidenţială, el mai având câteva proiecte de locuinţe la activ, toate în Craiova. Ştefan Cherciu deţine producătorul de ferestre Casa Noastră, care a ajuns la afaceri de aproape 340 mil. lei în 2019, după un avans de 11% faţă de anul anterior.