Parlamentul joacă alba-neagra cu învestirea guvernului Orban 2: nu se ştie nici măcar dacă se va ajunge la vot

Autor: Miruna Diaconu 24.02.2020

Votul de învestire a cabinetului Orban 2 în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului urmează să fie dat astăzi, la ora 16:00.

Comitetul Executiv al Partidului Social Democrat a votat miercurea trecută boicotarea învestirii guvernului Orban 2 prin neprezentare în sala plenului reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Premierul Ludovic Orban a afirmat ca reacţie a intenţiei de boicotare a cotului pentru validarea Guvernului Orban 2, că PSD va fi responsabil pentru întrunirea cvorumului în Parlament.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a chemat pe social-democraţi la învestirea guvernului şi i-a cerut preşedintelui interimar PSD, Marcel Ciolacu, să îşi reconsidere poziţia în ceea ce priveşte participarea la şedinţa de învestire a guvernului. Preşedintele interimar al PSD a reacţionat pe pagina sa de Facebook. Marcel Ciolacu i-a transmis premierului că nu este în responsabilitatea PSD să se prezinte în Parlament pentru a asigura cvorumul de şedinţă pentru picarea guvernului Orban.

Tot luni, Curtea Constituţională are pe ordinea de zi a şedinţei sesizarea conflictului între preşedintele Klaus Iohannis şi Parlament privind desemnarea pentru a doua oară a lui Ludovic Orban în funcţia de premier.