Afaceri la început de drum. Familia Călin produce 2.000 de litri de horincă anual în propria distilărie din Cămărzana, judeţul Satu Mare

Autor: Florentina Niţu 24.02.2020

♦ Horinca e denumirea regională folosită pentru ţuică şi pălincă exclusiv în Maramureş şi în unele părţi ale Ţării Oaşului.

Cămărzana Călin SRL, o mică afacere de familie din judeţul Satu Mare, dezvoltată de familia Călin în urmă cu 14 ani, produce 2.000 de litri de horincă anual în pro­pria dis­ti­lă­ri­e din loca­li­ta­tea Că­măr­zana şi îşi pro­pune ca din toam­na anu­lui 20­20 să vândă pro­ducţia în toată ţara sub brandul Horincă de Cămărzana.

„Povestea a fost iniţiată de tatăl meu, iar eu am preluat businessul de cu­rând şi vreau să duc mai departe po­ves­tea. (…) Avem o mică distilărie un­de producem anual 2.000 de litri de ho­rin­că şi sper ca din toamnă să re­înce­pem vânzările“, spune Simion Că­lin, admi­nis­tratorul Cămărzana Călin SRL.