Rompetrol Rafinare a investit 4,6 mil. dolari într-un sistem de recuperare a gazului petrolier lichefiat (GPL)

Autor: Cristina Bellu 24.02.2020

Rompetrol Rafinare, companie membră a Grupului KMG International, anunţă implementarea unui sistem de recuperare a gazului petrolier lichefiat (GPL) la nivelul rafinăriei Petromidia, în urma unei investiţii de 4,6 mil. dolari.

„Proiectul se înscrie în strategia Grupului de modernizare a proceselor operaţionale la nivelul unităţilor de producţie – rafinăriile Petromidia Navodari şi Vega Ploieşti. Implementarea de soluţii moderne susţine direct şi indirect direcţiile strategice pentru creşterea gradului de protejare a mediului înconjurător şi continua reducere a impactului asupra comunităţilor locale”, explică Felix Crudu Tesloveanu, Director General al Rompetrol Rafinare.

Instalaţia este proiectată pentru îndepărtarea compuşilor organici cu sulf şi a hidrocarburilor din gazele de cocsare, înainte ca acestea să fie trimise la instalaţiile de desulfurare şi, ulterior, în sistemul de gaze combustibile al rafinăriei.

Cu o capacitate de procesare a unui debit de maxim 16.000 Nm3/h, proiectul asigură o îmbunătăţire a fluxului de producţie prin recuperarea şi arderea gazelor, dar şi reducerea semnificativă a sulfului din gazele evacuate la coşurile rafinăriei – cu mult sub limita impusă de normele europene de mediu.