Fonduri europene de 13,5 mil. lei pentru realizarea unui parc de peste 6 hectare în Sibiu

Autor: Laurentiu Cotu 24.02.2020

Primăria Sibiu a accesat un proiect european de aproximativ 14,8 mil. lei, din care circa 13,5 mil. lei sunt fonduri europene, pentru realizarea unui parc de peste 6 hectare în imediata apropiere a cartierului Tilişca. Noua structură de recreere din oraş va cuprinde locuri de joacă, terenuri de sport, alei de promenadeă, piste de biciclete şi multe alte facilităţi.

’’Parcul Tilişca va fi al doilea cel mai mare parc al Sibiului, totalizând 6,2 hectare de zonă verde. De asemenea, este primul proiect de reconversie urbană pe care primăria Sibiu îl iniţiază, transformând un fost spaţiu de depozitare a materialelor de construcţii într-un parc pentru promenadă şi agrement’’, a declarat Astrid Cora Fodor, primarul municipiului Sibiu, într-un comunicat de presă.

Proiectul ’’Crearea unui parc în zona cartierului Tilişca’’ a obţinut fonduri europene nerambursabile prin Programul Operaţional Regional (REGIO) 2014-2020, Axa Prioritară 4, Prioritatea de Investiţii 4.2. - Realizarea de acţiuni destinate îmbunătăţirii mediului urban, revitalizării oraşelor, regenerării şi decontaminării terenurilor industriale dezafectate (inclusiv a zonelor de reconversie), reducerii poluării aerului şi promovării măsurilor de reducere a zgomotului.