Start-up-ul local Plant an App vrea să atragă o finanţare de 2 mil. dolari

Autor: Ioana Nita 25.02.2020

Plant an App, o companie românească specializată în low-code, care a dezvoltat o platformă pentru crearea de aplicaţii dedicate companiilor, şi-a propus să atragă o finanţare de până la 2 milioane de euro, start-up-ul fiind selectat de curând în cadrul acceleratorului de business „500 Startups“ din San Francisco (SUA). Plant an App participă astfel, alături de alte 28 de startup-uri din întreaga lume, specializate preponderent în tehnologie, la programul „500 Startups“, care va dura în total 4 luni. Acesta se va încheia cu „Demo Day“ pe 19 martie, când Plant an App va susţine un pitch în faţa a peste 600 de investitori de renume din Silicon Valley. 

În ediţia curentă a acceleratorului din San Francisco, Plant an App este singurul startup din România, iar produsul cu care participă este o platformă de low-code, cu ajutorul căreia echipele de IT pot crea mai uşor aplicaţii complexe sau chiar prototipuri simple, accelerând procesul de digitalizare a companiilor de până la 20 de ori.

Echipa din Silicon Valley este formată din Bogdan Liţescu, CEO & Founder, Alex Gavril, CMO şi Radu Niculcea, customer succes manager, în timp ce echipa din România lucrează în continuare la dezvoltarea de noi funcţionalităţi ale platformei. 

„Doar 1% dintre companiile care aplică la 500 Startups în San Francisco sunt acceptate în program. Pentru noi a fost în primul rând o validare a viziunii, a produsului, a echipei şi a pieţei. Oportunităţile care se deschid sunt imense. Suntem în inima hub-ului global de tehnologie. Ce urmează pentru noi este ridicarea unei runde de investiţii, extinderea biroului de vânzări din SUA, parteneriate şi dezvoltarea în continuare a unui produs revoluţionar“, a declarat Bogdan Liţescu, CEO Plant an App.

Prin prezenţa la accelerator, Plant an App şi-a extins portofoliul de clienţi, adăugând companii din Africa, Statele Unite ale Americii sau Europa şi vizează deschiderea unui birou în SUA.