Antreprenori locali. Radu Dumitrescu, fondatorul grupului de restaurante SHC: Vrem ca în 2020 să ajungem la 3.000 de clienţi pe zi, plus 50%

Autor: Cristina Roşca 26.02.2020

Avansul e susţinut de două achiziţii, dintre care una deja finalizată, mai exact preluarea restaurantului 18 Lounge din zona Piaţa Presei Libere.

Grupul de restaurante Studio Hospi­ta­lity Concept (SHC), ce reu­neş­te sub aceeaşi umbrelă localurile Stadio Restaurant cu Atrium, Social 1, restaurantul NOR (amplasat la ultimul etaj al clădirii de birouri Sky Tower, cea mai înaltă din România) şi Cişmi­giu Bistro la Etaj, şi-a bugetat afaceri de 12 mil. euro în 2020, plus 65%.

Avansul va fi susţinut în principal de două achiziţii, dintre care una deja finalizată, mai exact preluarea restau­ran­tului 18 Lounge din zona Piaţa Presei Libere. Odată cu această achi­ziţie, grupul a ajuns să aibă trei restau­rante la înălţime. Valoarea tranzacţiei are „şapte cifre în euro“, ceea ce înseamnă că sare de 1 milion de euro.

„Vrem ca în 2020 să ajungem la 1.550 de locuri în localurile noastre. În afară de tranzacţia actuală mai avem în discuţii o preluare. Este vorba de un restaurant clasic, nu la înălţime, cu o terasă mare, de 350 de locuri şi alte 200 la interior“, spune Radu Dumitrescu, fondatorul şi acţionarul majoritar al businessului.

El afirmă că în prezent localurile SHC au circa 2.000 de clienţi pe zi şi vrea ca în 2020 media să ajungă undeva la 3.000. Avansul va fi susţinut tot de achiziţiile noi.

„Stadio este numărul unu ca număr de clienţi, acesta fiind şi profilul restaurantului. NOR pe de altă parte este cel mai important ca cifră de afaceri, dat fiind că aici şi nota de plată e mai mare. Bonul mediu e de altfel similar la NOR, 18 Lounge şi Cişmigiu Bistro la Etaj, fiecare dintre localuri oferind mai multe decât o masă, mai exact o experienţă.“