Acţiunile Alro Slatina scad miercuri cu până la 9,5% fără niciun anunţ la Bursă. Posibilă explicaţie, efectul coronavirusului asupra sectorului energetic

Autor: Tibi Oprea 26.02.2020

Acţiunile producătorului de aluminiu Alro Slatina (simbol bursier ALR) au scăzut miercuri la Bursă la ora 14.20 cu până la 9,52%, la 1,9 lei pe unitate, după ce investitorii au tranzacţionat acţiuni de 98.500 de lei, arată datele BVB.

Acţiunile Alro înregistrează la nivelul ultimei săptămâni, exceptând şedinţa de miercuri, o scădere de 6,25%, în timp ce în ultima lună se tranzacţionează în scădere cu 12,5%.

O posibilă explicaţie a scăderii acţiunilor din ultimele şedinţe ar putea fi temerile legate de efectele pe care epidemia de coronavirus le-ar putea avea asupra economiei şi în special asupra sectorului energetic, în care şi Alro Slatina activează.

Compania este controlată în proporţie de 54,2% de grupul Vimetco, în timp ce fraţii Pavăl, proprietarii Dedeman, deţin prin Paval Holding un pachet de 23,2%, iar Fondul Proprietatea are o participaţie de 10,2% din capitalul social. Compania are 1,5 miliarde lei capitalizare.