ANPC pune lupa pe comercianţii de măşti medicale şi dezinfectanţi după ce preţurile acestora au urcat brusc

Autor: Andreea Tobias 26.02.2020

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor anunţă că începe, de miercuri, un control după ce comercianţii au ridicat preţurile la măştile medicale.

„În contextul, în care a crescut exponenţial cererea de achiziţionare a echipamentelor de protecţie ca urmare a extinderii epidemiei de coronavirus, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a demarat, începând de astăzi, o tematică naţională de control şi supraveghere a pieţei cu privire la modul de comercializare, de informare a consumatorilor, de afişare a preţurilor şi a modului de derulare a eventualelor promoţii pentru aceste echipamente de protecţie”, se anunţă într-un comunicat al Autorităţii.

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI) Raed Arafat a anunţat, miercuri, că România nu este singura ţară care se confruntă cu lipsa măştilor, iar unele persoane au ascuns măştile chirurgicale pentru a le vinde la suprapreţ ulterior.

În farmacii nu se mai găsesc măşti chirurgicale, iar unele site-uri deja le vând la preţuri uriaşe - 500 de lei pentru cutia de 50 de măşti. Iniţial, farmaciile vindeau măştile la preţul de 25 de bani bucata.