Patria Bank a înregistrat în 2019 o creştere de 10% a soldului de credite pentru agricultură. 2020 vrem să fie anul în care vom finanţa tot mai mult achiziţia de terenuri

Autor: Roxana Rosu 26.02.2020

Peste 35% dintre creditele nou acordate de Patria Bank în 2019 sunt pentru finanţarea fermierilor, agricultura reprezentând una dintre direcţiile strategice de dezvoltare a băncii,  în condiţiile în care soldul de credite pentru acest sector s-a majorat cu 10%.

“Anul 2020 ne dorim să fie anul în care vom finanţa tot mai mult achiziţia de terenuri. Credem că pentru România, o ţară cu potenţial agricol foarte mare, cu terenuri cu înalt randament productiv şi forţă de muncă angajată într-un procent de aproximativ 30% în acest domeniu, creşterea suprafetelor de lucru pentru fermieri este următorul pas către dezvoltare”, spune Bogdan Alexandrescu, Managerul departamentului de Agro din Patria Bank.

Banca şi-a triplat portofoliul de credite pentru agricultură din 2017, iar pentru 2020 mizează pe menţinerea tendinţei de creştere, ţinând cont de interesul crescut al agricultorilor.