Prima reacţie a lui Dacian Cioloş, după desemnarea lui Cîţu: Pentru noi, anticipatele rămân o prioritate

Ziarul Financiar 26.02.2020

Preşedintele PLUS, Dacian Cioloş, a scris, miercuri seara, pe Facebook, după desemnarea de către preşedinte a lui Florin Cîţu ca premier, că pentru partidul pe care îl reprezintă alegerile anticipate rămân o prioritate.

Dacian Cioloş susţine, într-o postare făcută miercuri seara pe Facebook că desemnarea unui premier şi alegerile anticipate sunt lucruri serioase, care nu trebuie tratate de niciun partid ca fiind o mascaradă.

„Pentru noi, anticipatele rămân o prioritate. O spunem de mult timp, am venit şi cu soluţii. Dar, ca să se întâmple, trebuie tratate şi pregătite cu responsabilitate de toată clasa politică. Pasul următor e o reformă profundă şi rapidă. Constituţia e insuficient echipată pentru astfel de crize politice. Am spus-o şi o repetăm: ne trebuie o reformă constituţională pentru clarificarea rolului fiecărui actor al statului. Altfel, România rămâne prinsă între partidele vechi care fie se înţeleg, fie se joacă de-a guvernarea, cu bugetul, administraţia şi justiţia şi, când nu se mai înţeleg, intrăm în crize politice îndelungate. Şi stagnăm ca ţară”, a scris Dacian Cioloş.

Acesta mai spuen că România pare o ţară în derivă: „Din păcate, ţara noastră pare în derivă, iar politicienii nu par să aibă un plan şi soluţii la crizele reale sau provocate de ei înşişi”.

Postarea a fost făcută după ce preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Florin Cîţu ca premier.