Combinatul siderurgic Liberty Galaţi livrează oţelul necesar construirii noului pod peste Dunăre de la Brăila, proiect de 500 milioane de euro. „Am reuşit ca pentru primele volume să reducem timpii de laminare.“

Autor: Roxana Rosu 27.02.2020

Combinatul siderurgic Liberty Galaţi a început livrările de oţel pentru podul peste Dunăre de la Brăila, construit de asocierea dintre companiile Astaldi şi IHI Infrastructure Systems, proiect cu o valoare totală de circa 500 milioane euro, incluzând drumurile de acces.

Combinatul de la Galaţi livrează pentru Fincantieri Infrastructure tablă groasă care este, mai apoi, folosită la confecţionarea segmenţilor tablierului podului, operaţiune care se desfăşoară la Şantierul Naval Vard din Brăila.  

“Podul are o mare importanţă pentru noi şi pentru comunitate. Am arătat deschidere şi flexibilitate faţă de cerinţele specifice ale clientului nostru. Totodată, am reuşit ca pentru primele volume să reducem timpii de laminare de la 6 – 8 la 2 – 4 săptămâni, în urma prioritizării proiectului pe întregul circuit de producţie”, a declarat Cristina Şerbănoiu, Şeful echipei Servicii Clienţi a LIBERTY Galaţi.