PNL iese din cursa pentru Primăria Capitalei: Nicuşor Dan obţine sprijinul PNL şi PMP în cursa pentru Bucureşti. Dan Barna: Un pas înainte pentru un candidat unic anti-PSD

Ziarul Financiar 27.02.2020

Barna, despre anunţul lui Orban: Un mare pas înainte pentru un candidat unic anti-PSD

Dan Barna a afirmat că este o veste foarte bună faptul că Ludovic Orban a anunţat că PNL îl va susţine pe Nicuşor Dan pentru Primăria Capitalei. Liderul USR a precizat că este un mare pas înainte pentru un candidat unic anti-PSD la Bucureşti.

„O veste bună - PNL tocmai a anunţat că îl susţine pe Nicuşor Dan, candidatul USR pentru Primăria Capitalei. Anunţul este un mare pas înainte pentru perspectiva unui candidat unic anti-PSD la Bucureşti”, a scris Dan Barna, joi pe Facebook.


Ludovic Orban a anunţat, joi, că PNL va susţine candidatura lui Nicuşor Dan pentru Primăria Generală a Capitalei. Liderul liberal a precizat că sondajele arată că alţi posibil candidaţi ai partidului nu ar avea garanţia că ar putea câştiga în bătălia cu PSD.

El a precizat că nu i-a solicitat lui Nicuşor Dan să intre în PNL.

Nicuşor Dan va fi susţinut de Partidul Naţional Liberal în cursa pentru alegerilor locale organizate la Primăria Municipiului Bucureşti, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse politice.

Anunţul, arată sursele citate, ar urma să fie făcut de preşedintele PNL, Ludovic Orban, în cadrul unei conferinţe de presă care va avea loc, joi, de la ora 12.00.

Marţi, PMP a anunţat că l-ar susţine pe Nicuşor Dan la Primăria Capitalei, dacă toate partidele de dreapta ar face un front comun în acest sens.

Între USR şi PLUS există mai multe tensiuni pe tema susţinerii lui Nicuşor Dan la Primăria Capitalei.

Propunerea PLUS pentru Municipalitatea Capitalei este Vlad Voiculescu, el scriind pe pagina sa de socializare că nu a ajuns la niciun acord cu Nicuşor Dan, după ce i-a propus fostului lider USR să semneze un protocol politic însă Nicuşor Dan nu a dorit.