Ştefan Damian, Ţuca Zbârcea & Asociaţii: Ne putem aştepta ca una sau mai multe tranzacţii record anul acesta să aibă la cumpărare un fond de investiţii

Autor: Cristina Roşca 28.02.2020

♦ Piaţa de fuziuni şi achiziţii din România vede în fiecare an 150-250 de tranzacţii, cu valori totale estimate la 4-5 mld. euro.

Tot mai mulţi investitori financiari – fonduri de investiţii – şi-au întors privirea către România, unele nume noi şi-au pus piaţa locală pe harta pro­prie, pe când cele deja prezente şi-au consolidat por­tofoliul. Există în continuare interes şi din partea investitorilor strategici care se înscriu în cursa pentru companiile locale din producţie, retail, agricultură sau alte sectoare.

„Într-adevăr, România pare să fie din ce în ce mai atractivă pen­tru fondurile de investiţii, dar să nu uităm că, istoric vor­bind, au exis­tat fonduri im­por­tante care au ac­ti­vat şi încă mai ac­ti­vează pe piaţa lo­ca­lă, pre­cum Axxess Capital, Mid Eu­ropa Partners, Advent, Enter­prise In­ves­tors, Oresa Ventures“, spu­ne Ştefan Damian, deputy ma­na­ging part­ner al casei de avo­ca­tu­ră Ţuca Zbârcea & Asocia­ţii, una din­tre cele mai mari de pe piaţa locală.