Un şofer de TIR întors din Italia, suspect de coronavirus

Autor: Loredana Ficiu 29.02.2020

Un şofer de TIR, care s-a întors din cursă din Italia, a mers la Spitalul Judeţean din Timişoara, este suspect de infecţie cu noul coronavirus. Doctorii l-au izolat la Boli Infecţioase şi aşteaptă rezultatele analizelor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din Timişoara, medicul Virgil Musta, a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că este vorba despre un tânăr care, în ultima perioadă, a lucrat ca şofer de TIR şi s-a întors din cursă din Italia.

"Este un bărbat, şofer pe TIR, care a avut cursă în Italia. S-a întors şi ieri a prezentat tuse, motiv pentru care s-a prezentat ca să fie evaluat. Este afebril. I s-au recoltat analize de gripă şi de corona, la gripă este negativ, aşteptăm rezultatele pentru coronavirus. Rămâne la Boli Infecţioase până primim rezultatele. În momentul în care rezultatul este negativ va merge la izolare la domiciliu, dacă este pozitiv atunci va rămâne pe secţia specifică pentru pacienţii bolnavi de coronavirus", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, medicul Virgil Musta.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, evoluţia stării de sănătate a femeii de 38 de ani, din Timişoara, infectată cu coronavirus, este "bună".

"Starea pacientei este foarte bună. Doar tuşeşte. O evoluţie bună. Rămâne izolată în continuare", a precizat, pentru MEDIAFAX, Cornelia Bubatu, purtătorul de cuvânt al DSP Timiş.

Femeia de 38 de ani a călătorit, pe 17 februarie, în Bergamo, iar pe 25 februarie a prezentat primele simptome specifice coronavirusului.

Până în prezent, trei persoane au fost confirmate cu coronavirus în România.