Meciurile de calificare la EURO 2020, în pericol din cauza COVID-19

Ziarul Financiar 29.02.2020

Gianni Infantino, preşedintele FIFA, a spus că virusul COVID-19 ar putea să influenţeze şi în luna martie competiţiile sportive, în cazul în care răspândirea coronavirusului continuă. Vizate sunt meciurile pentru calificarea la EURO 2020, dar şi partidele amicale, conform BBC.

Anglia şi Ţara Galilor au programate meciuri de pregătire, în timp ce Scoţia, Irlanda de Nord şi Irlanda vor juca pentru a se califica la turneul final.

Despre partida Islanda - România din Liga Naţiunilor, semifinală pentru calficarea la EURO 2020, programată la 26 martie, deocamdată, nu s-a spus nimic.

"Sănătatea oamenilor este mai importantă decât orice meci. Jucătorii sunt speriaţi şi îngrijoraţi în ceea ce priveşte partidele jucate în locaţiile cu risc crescut de infectare", a spus Gianni Infantino, preşedinte FIFA, conform BBC.

În acest weekend, meciurile din liga 1 şi 2 din Elveţia au fost anulate.

În plus, jucătorul echipei Tottenham, Son Heung, se va autoizola în momentul în care se va întoarce din Coreea de Sud, acolo unde a mers pentru a suferi o intervenţie chirurgicală, din cauza unei accidentări la braţ.

De asemenea, jucătorii echipelor New Castel, West Ham şi Bayern Munchen au fost sfătuiţi să nu-şi mai strângă mâinile cu alte persoane.

"Trebuie să fim atenţi asupra acestei răspândiri, sperăm să scadă, iar nu să crească. În acest moment pare că este în creştere. Dacă meciurile trebuie să fie amânate sau să fie jucate fără spectatori, vom face acest lucru”, a adăugat Gianni Infantino.