Lanţul de farmacii Catena a ajuns la 1 miliard de euro afaceri în 2019, în creştere cu 17%, cu o reţea de 800 de unităţi

Autor: Georgiana Mihalache 02.03.2020

Catena devine al doilea business antreprenorial românesc care atinge pragul de 1 mld. euro afaceri, după retailerul de bricolaj Dedeman, controlat de fraţii Pavăl. În ultimii cinci ani, reţeaua de farmacii controlată de antreprenoarea Anca Vlad a crescut de trei ori ca vânzări.

Reţeaua de farmacii Catena a ajuns în 2019 la 4,7 miliarde de lei, în creştere cu 17% faţă de anul anterior, ci­fră care duce bran­dul fondat de an­treprenoa­rea Anca Vlad în urmă cu mai bi­ne de 20 de ani în „liga“ businessurilor an­­tre­prenoriale care ating pragul de 1 mld. euro.

„Fiind într-o permanentă ascen­siu­ne încă de la înfiinţare, companiile Fildas şi mai apoi Catena au avut lungi pe­rioade bune. Businessul cere atenţie, cre­area şi rodarea unei echipe, îmbu­nă­tă­ţirea permanentă a cunoştinţelor atât din domeniul propriu de activitate, cât şi din domeniul economic. Profiturile tre­­buie reinvestite an de an, echipa tre­bu­ie mărită, concurenţa studiată şi de­păşită“, spunea anterior pentru ZF an­tre­­pre­noarea Anca Vlad, fondatoarea businessului.