Probele recoltate de la soţia pacientului cu virusul Covid-19, din Maramureş, compromise

Autor: Luiza Paraschivu 29.02.2020

Probele recoltate de epidemiologii din Maramureş de la soţia pacientului infectat cu noul coronavirus au fost compromise. Potrivit reprezentanţilor DSP Maramureş, „unul dintre tampoane nu era în mediu de cultură”, când a ajuns la Cluj, unde se fac analizele.

Reprezentaníi DSP Maramureş au declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că femeii i-au fost recoltate două probe, iar una dintre acestea nu a fost păstrată corespunzător. Probele nu au intrat în lucru, aşa că specialiştii de la Cluj, care urmau să facă analizele şi să pună un diagnostic, au cerut altele.

„Se recoltează două tampoane care trebuie păstrate în mediul de cultură din care, din câte am înţeles de la colegii mei de la Cluj, un tampon nu era păstrat în mediul de cultură. Modalitatea prin care a ajuns acolo nu o deţin, în acest moment. S-a discutat cu doamna, i se vor recolta din nou probe în vederea determinării. Proba nu intrase în lucru pentru că nu era conformă în momentul în care s-a deschis recipientul. S-a discutat şi s-a spus exact când să trimitem alte probe”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Rareş Pop, reprezentant al DSP Maramureş.

Potrivit acestuia, femeia se simte bine, nu are simptome şi nici febră, dar îi vor recoltate alte probe pentru testul de depistare a virusului Covid-19.

Soţul ei este internat la Spitalul de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca, după ce a fost depistat pozitiv la testul pentru coronavirus. Ministerul Sănătăţii a anunţat, sâmbătă după-amiaza, că starea bărbatului s-a ameliorat, iar starea lui este stabilă.

Prefectul judeţului Cluj, Mircea Abrudean, spunea vineri că starea acestuia este „relativ bună”. „A fost internat în secţia clinică pe circuitul separat cu diagnostic de pneumonie interstiţială, cu manifestări de astenie, dificultăţi respiratorii uşoare la efort în cazul deplasării, starea generală de sănătate fiind relativ bună, fără elemente de gravitate”, a spus Abrudean.