Urmează conferinţa ZF/BT Hello, Timişoara. Cine vine la conferinţa ZF/BT de la Timişoara

Ziarul Financiar 02.03.2020

Joi 5 martie 2019, Ziarul Financiar şi Banca Transilvania merg la Timişoara pentru a discuta cu antreprenorii despre cum arată mediul de business într-unul din cele mai puternice judeţe din ţară.

Tibi Moisă, director general adjunct IMM şi MidCo la Banca Transilvania, Andreas Samuels­son, antreprenor, Kenosis Design, David Alb, antreprenor, Senneville, Mihai Lambrino, antreprenor, Vinto, Victor Balaniuc, antrepre­nor, Front Row Events, Florin Vilcea, antreprenor, in­cubART Makerspace sunt prin­tre speakerii care vin joi la Timişoara pentru a dis­cuta despre mediul antre­prenorial din judeţul Timiş. 

Judeţul Timiş se află pe locul trei în topul celor mai puternice judeţe din România după cifra de afaceri, după Muni­ci­piul Bucureşti şi judeţul Ilfov. Timişul a avut o cifră de afaceri de 66 mld. lei în 2018, în creştere cu 1,5% faţă de anul precedent, arată da­tele de la Registrul Comerţului.În Timiş sunt 200.000 de angajaţi în companii şi alţi 66.000 de antreprenori. Cea mai mare companie din judeţ este retailerul alimentar Profi, care a avut o cifră de afaceri de 5,9 mld. lei în 2018.

Pe locul patru în topul celor mai bogate se situează judeţul Argeş, cu o cifră de afaceri de 59,3 mld. lei, înaintea judeţului Cluj. În Argeş, produ­cătorul auto Au­to­mobile Dacia are fabrică la Mioveni, aceasta fiind şi cea mai mare companie din judeţ.

Ziarul Financiar şi Banca Transilvania merg joi, 5 martie la Timişoara pentru a discuta cu antreprenorii despre cum arată mediul de busi­ness din judeţ. Cum facem ca me­diul antreprenorial şi cultura de busi­ness din Timisoara să se dezvolte mai mult? Cine sunt antreprenorii Timişoarei şi cum fac să trea­că graniţele judeţului şi ale ţării? Ce tipuri de busines­suri se potrivesc cel mai bine pe profilul unui judeţ dominat de industria auto?