Ministru:Germania are mijloacele necesare pentru a evita o criză economică declanşată de coronavirus

Ziarul Financiar 01.03.2020

Germania este pregătită să adopte un pachet de stimulente fiscale dacă noul coronavirus va declanşa o criză economică globală, a declarat, duminică, ministrul german al Finanţelor, Olaf Scholz, citat de Reuters.

"În cazul în care vom ajunge la o criză majoră în economia globală din cauza efectelor asupra pieţelor financiare şi a centrelor de producţie, dispunem de toate mijloacele pentru a acţiona rapid şi decisiv. (...) Politica noastră fiscală este construită pe o bază solidă în aşa fel încât să putem face faţă unei crize economice majore utilizând forţă majoră", a spus Schulz, pentru publicaţia germană Welt am Sonntag.

Economia germană, cea mai mare din Europa, a încetinit puternic în 2019, iar temerile cu privire la coronavirus ar putea orienta ţara spre recesiune, ţinând cont de dependenţa economiei de exporturi şi lanţurile de aprovizionare chineze.

Ministrul german al Economiei, Peter Altmaier, a declarat săptămâna trecută că Germania ar putea acorda reduceri de impozite pentru a amortiza efectul negativ al virusului în economie dacă epidemia se va agrava.

În Germania au fost confirmate 66 de cazuri de îmbolnăvire cu noul virus.