Bogdan Badea, Hidroelectrica: Suntem mai puţin îngrijoraţi de un an secetos decât de o surpriză de reglementare. Ca investiţii, mergem pe diversificare

Autori: Alina-Elena Vasiliu , Roxana Petrescu 03.03.2020

♦ Hidroelectrica a încheiat anul 2019 cu o cifră de afaceri de 4,15 miliarde de lei, în scădere cu 2,7% faţă de 2018 ♦ „Se vede cu ochiul liber că încălzirea globală ne afectează zi de zi. Când avem mai puţină apă, noi producem mai puţin ♦ De aceea vrem să mergem pe diversificare“, a spus Bogdan Badea, preşedintele directoratului Hidroelectrica, în cadrul celei de-a noua ediţii a ZF Power Summit.

Dar chiar şi în ciuda dependenţei accentuate pe care rezultatele Hidroelec­trica o au faţă de condiţiile de mediu, conducerea companiei a menţionat un alt risc ca fiind mai important pentru evoluţia financiară a celui mai mare producător de energie local.

„Suntem mai puţin îngrijoraţi de un an secetos decât de o surpriză de reglementare. Acest gen de abordări, prin care brusc venim cu reguli noi, au un efect devastator asupra economiei. S-a întâmplat cu schema de susţinere a regenerabilelor. Ca stat, dacă vrei să atingi nişte ţinte, trebuie să vii cu o legislaţie prietenoasă pentru investitori. Ei nu vin să investească în România dacă au numai piedici şi impredictibilitate. Într-o epocă a globalizării, resursele se mută într-o ţară mai prietenoasă cu investitorii. Acest lucru trebuie să-l înţelegem cu toţii“, a mai spus Bogdan Badea.