Adrian Volintiru, Romgaz: Îmi e mai frică de faptul că ne va opri Europa să extragem decât că ni se termină resursa. Green Deal ne va reduce competitivitatea

Autori: Răzvan Botea , Roxana Petrescu 04.03.2020

Adrian Volintiru, directorul general al Romgaz, cel mai mare producător local de gaze naturale, crede în potenţialul pe care România îl mai are onshore, chiar dacă acum toate reflectoarele sunt pe resursele din Marea Neagră. Şeful Romgaz trage însă un semnal de alarmă. Când toată Europa îşi mută atenţia pe energia verde, producătorii de hidrocarburi vor avea de suferit. Astfel, pe plan local, proiectele de producţie trebuie accelerate, înainte de a deveni necompetitive.

În cadrul celei de-a noua ediţii a ZF Power Summit, şeful Romgaz a spus că firma deja a identificat un alt zăcământ cu mare potenţial, după rezultatul de la Caragele, judeţul Buzău, acolo unde a fost anunţată una dintre cele mai mari descoperiri din ultimii 30 de ani din România.

„Ceea ce s-a întâmplat la Caragele poate fi replicat. Avem speranţe că undeva în Bucovina ar fi un zăcământ foarte mare, ceva gen Caragele, dar lăsaţi-ne să săpăm mai atent ca să ne dăm seama”, a spus Volintiru.