Martin Slabbert, unul dintre cei mai influenţi dezvoltatori imobiliari din România: Pregătim fonduri de peste 500 milioane euro pentru a investi local şi în Europa de Est şi mizăm pe oraşele secundare şi terţiare

Autor: Bogdan Alecu 04.03.2020

MAS Real Estate, un fond de investiţii din Africa de Sud, are în plan vânzarea activelor din Europa de Vest, evaluate la peste 500 mil. euro, iar banii rezultaţi vor fi investiţi în Europa de Est, în special în România, prin intermediul Prime Kapital, dezvoltator dedicat pieţelor din Est.

Cererea tot mai mare de retail şi de noi proiecte rezidenţiale în oraşe secundare şi terţiare determină fondurile de investiţii să găsească noi soluţii pentru a aduce bani în România.

Martin Slabbert, co­fondator şi CEO al Prime Kapital, companie de dezvoltare imobiliară şi investiţii şi care în urmă cu mai bine de zece ani punea bazele fondului de investiţii NEPI, cel mai mare proprietar de spaţii comerciale din România, spune că în Europa de Vest se obţin în prezent randamente investiţionale mici, iar un proiect poate fi „câştigător“ numai când se investesc peste 500-700 mil. euro, în timp ce proiectele mici atrag şi câştiguri foarte mici.