Organizaţia Mondială a Sănătăţii trage semnalul de alarmă: Există o criză de echipamente medicale la nivel global

Autori: Andrei Vacaru , Andreea Tobias 04.03.2020

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat că există o criză de echipamente medicale destinate luptei împotriva coronavirusului, iar preţurile pentru cele care mai există pe piaţă cresc foarte rapid, informează site-ul agenţiei de presă Reuters. 

Spre exemplu, la nivel global, preţul mediu al măştilor de protecţie a crescut de şase ori în ultimele luni.

Totodată, OMS a făcut apel atât la guverne, cât mai ales la companiile private, să facă eforturi pentru a creşte producţia acestor dispozitive cu cel puţin 40% pentru a acoperi deficitul.

De asemenea, organizaţia a anunţat că rata deceselor în cazul persoanelor infectate cu coronavirus este de 3,4%, cu mult peste mortalitatea înregistrată în cazul gripei, de 1%, însă şeful OMS susţine că epidemia de coronavirus poate fi oprită.

„COVID-19 se răspândeşte mai puţin decât gripa, transmiterea nu pare să se facă prin intermediul celor care nu sunt bolnavi, cauzează simptome mai severe decât gripa, nu există momentan vaccinuri sau medicamente împotriva sa, dar poate fi oprit”, a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus, director general OMS, potrivit Global News.

Peste 91.000 de oameni au fost infectaţi cu coronavirus la nivel mondial, dintre care peste 80.000 de cazuri s-au înregistrat în China continentală.

China a înregistrat şi majoritatea deceselor, 2.946, iar alţi 166 de oameni au murit în afara Chinei.