Laurens van den Acker, designerul-şef al Grupului Renault: Deja lucrăm la Duster III. Ideea de a avea o Dacia electrică a venit de curând, nu credeam că este posibil

Autor: Bogdan Alecu 05.03.2020

Dacia „Spring“, conceptul care anunţă viitorul model electric al mărcii autohtone, a fost realizat într-un timp record de inginerii şi designerii Dacia şi Renault, motiv pentru care modelul prezentat săptămâna aceasta este similar cu conceptul Renault K-ZE, prezentat în urmă cu doi ani şi jumătate la Paris.

Proiectarea modelului Dacia Spring, conceptul care anunţă viitorul model electric de clasă mini al constructorului autohton, a fost realizată într-un timp mai scurt decât era estimat de companie, motiv pentru care inginerii au utilizat o bună parte din platforma modelului Renault K-ZE proiectat pentru piaţa chineză.

Modelul K-ZE a fost prezentat la Paris în toamna anului 2018 de către Carlos Ghosn, şeful Grupului Renault de la acea vreme. Întrebat atunci de jurnaliştii ZF despre posibilitatea de a vedea o maşină electrică Dacia în Europa, Carlos Ghosn declara că dacă businessul din Europa o va cere, o vor aduce.