BREAKING NEWS! Fraţii Pavăl şi-au asigurat vinul pentru masa de Paşte: Au investit aproape 5 milioane de euro pentru 5% din Purcari

Autor: Tibi Oprea 05.03.2020

Compania Pavăl Holding SRL, firma prin care fraţii Pavăl de la Dedeman fac investiţii, a fost anunţată ca acţionar semnificativ, cu peste 5% din acţiuni, la singurul producător de vinuri listat pe bursă, Purcari Wineries (WINE).

Potrivit calculelor ZF pe baza preţului de tranzacţionare de marţi, şedinţa în care a avut loc tranzacţia, valoarea investiţiei fraţilor Pavăl la Purcari ar fi de circa 22,8 milioane lei (circa 4,8 mil.euro).

Purcari notează în raport că pe 3 martie 2020 a ajuns la o deţinere de 1 mil. de acţiuni WINE. Şedinţa în care Paval Holding a depăşit pragul de 5% coincide cu cea în care SEB Investment Management AB şi-a redus participaţia la Purcari de la 8,45% la 4,81%, ceea ce înseamnă că cel mai probabil fondul de investiţii din SUedia a fost vânzătorul. 

Compania fondată de omul de afaceri Victor Bostan a încheiat anul 2019 cu venituri de 199 mil. lei, în creştere cu 18% faţă de anul precedent, şi un profit net de 44,3 milioane lei, plus 6,2%, potrivit raportului financiar preliminar.

În acţionariatul Purcari se află fondul Amboselt Universal cu sediul în Insulele Virgine ale Regatului Unit (20%), controlat de Victor Bostan, Emerging Europe Growth Fund III (6,8%), dar şi alţi investitori instituţionali precum Fondul de investiţii SEB Investment Management AB din Suedia, cu 4,81%, Fiera Capital, Conseq şi Franklin Templeton. 

De la începutul anului, acţiunile WINE se tranzacţionează în creştere cu 2,3%, pe fondul unor tranzacţii de 58,3 mil. lei, emitentul ajungând la 456 milioane lei capitalizare.