Topanel, producător de panouri termoizolante deţinut în trecut de familia Boureanu şi controlat acum de o firmă din Cipru, şi-a majorat businessul cu 5% în 2019, până la 190 mil. lei

Autor: Alina-Elena Vasiliu 06.03.2020

♦ Compania are o fabrică la Râmnicu Vâlcea şi lucrează la o a doua unitate de producţie, care urmează să fie situată exact lângă cea existentă deja. Investiţia este de 9 mil. euro.

Producătorul de panouri termoizo­lante Topanel din Râmnicu Vâlcea, con­trolat de un offshore din Cipru şi condus de Sorin Boureanu, şi-a majorat afacerile cu 5% în 2019, ajungând astfel la un rezultat de aproape 190 de milioane de lei.

„În 2019, Topanel Production Panels (fir­ma care operează businessul – n. red.) a reu­şit să se încadreze în limitele prognozate. Astfel, a înregistrat o creştere cu 12% a volu­mului de producţie pentru panourile termo­izolante şi 35% pentru profilurile de structură metalică uşoară. Cu toate acestea, din cauza scăderii preţurilor pentru materiile prime componente, a rezultat o scădere a preţului produsului finit, astfel încât compania a înregistrat o creştere a cifrei de afaceri cu doar 5%“, spune Gabriel Voicu, general sales manager la Topanel.