Revetas şi Cerberus au scos birourile Landmark la vânzare pentru 70-75 mil. euro

Autor: Bogdan Alecu 06.03.2020

Fondurile de investiţii Revetas Capital şi Cerberus au scos la vânzare birourile The Landmark (foto) de lângă Piaţa Romană cu un yield-record pentru piaţa locală, de 6,75%, conform datelor din piaţa imobiliară. Oficialii Revetas nu au oferit niciun comentariu pe această temă.

Vânzarea cu un yield de sub 7% vine după ce anul trecut au mai existat două astfel de tranzacţii, una cu Day Tower, sediul Enel şi Aviatorilor 8, proiect cumpărat de AFI Europe „la pachet“ cu întreg portofoliul de birouri din România al NEPI-Rockcastle.

Potrivit calculelor ZF, pentru a atinge un astfel de randament investiţional, fondurile vor avea nevoie să vândă proiectul cu 70-75 mil. euro.

Anterior, Revetas şi Cerberus au cumpărat de la Piraeus proiectul cu un randament de 7,25-7,5%, cu circa 60-65 mil. euro.

Vânzarea The Landmark vine în contextul în care fondurile au cumpărat birourile în urmă cu circa doi ani, iar la final de 2017 au cumpărat şi hotelul Radisson de pe Calea Victoriei. În plus, tot Revetas alături de Cerberus analizează şi posibilitatea de a achiziţiona clădirea Bucharest Financial Plaza, cunoscută drept clădirea Bancorex deţinută de BCR şi în care momentan banca îşi mai are sediul central, însă de unde se va muta în viitorul apropiat. BCR a contractat 14.000 mp în proiectul Business Garden Bucharest al celor de la Vastint de la Orhideea, după ce în 2016 închiria circa 18.000 mp din clădirea The Bridge.