​Cale liberă la delistare: Arabii de la Electroputere încheie oferta de răscumpărare a pachetului minoritar de acţiuni

Autor: Tibi Oprea 06.03.2020

Electroputere Craiova (simbol bursier - EPT), producător de motoare, generatoare şi transformatoare electrice cândva simbol al industriei craiovene, are cale liberă spre delistare, în contextul în care pe 3 martie compania a încheiat oferta publică de cumpărare a pachetului minoritar de acţiuni, în cadrul căreia societatea a răscumpărat un număr de 11,4 milioane de acţiuni, respectiv aproape un sfert din totalul valorilor mobiliare depuse în cadrul ofertei, arată calculele ZF pe baza datelor de la BVB.

Pentru delistare, o companie trebuie să deţină minimum 95% din numărul de acţiuni, iar înainte de retragerea acţiunilor de la tranzacţionare trebuie să lanseze o ofertă de răscumpărare a acţiunilor deţinute de minoritari. În cazul în care nu deţine 95% din capitalul social, oferta trebuie încheiată cu răscumpărarea a minimum 90% din numărul de acţiuni depuse în cadrul ofertei.

Astfel, Electroputere Craiova, care şi-a redus capitalizarea de-a lungul timpului până la 11,4 milioane lei, avea deja 95,53% din capitalul social, iar în calea delistării mai stătea doar o formalitate, respectiv demararea unei oferte publice de răscumpărare a pachetului minoritar de acţiuni.

Electroputere Craiova a fost privatizată în luna noiembrie a anului 2007, pachetul majoritar de acţiuni de 86,28% fiind deţinut la acea vreme de firma saudită Al-Arrab Contracting Company Limited.