Liderul Partidului Democrat din Italia a fost diagnosticat cu noul coronavirus

Autor: Andrei Vacaru 07.03.2020

Nicola Zingaretti, liderul Partidului Democrat (PD) din Italia, a fost diagnosticat cu coronavirus. El a făcut anunţul pe Facebook şi a declarat că este în autoizolare în acest moment. Italia este ţara europeană cu cele mai multe cazuri de infecţie cu noul COVID-19.

Nicola Zingaretti, liderul Partidului Democrat (PD) din Italia, aflat la guvernare, a anunţat că a fost diagnosticat cu coronavirus.

Politicianul italian a făcut anunţul pe pagina sa personală de Facebook şi a declarat că este în autoizolare în acest moment. El a adăugat că şi familia sa respectă toate protocoalele, iar autorităţile iau legătura acum cu toate persoanele cu care a intrat în contact.

„Deci, s-a întâmplat. Am şi eu coronavirus. Sunt supravegheat şi voi fi tratat conform tuturor protocoalelor valabile pentru astfel de cazuri”, a scris Nicola Zingaretti, preşedintele Partidului Democrat din Italia, pe Facebook

Italia este ţara europeană cu cele mai multe cazuri de infecţie cu coronavirus (4.636), dar şi cu cele mai multe decese provocate de această infecţie (197).