Topul destinaţiilor de pe aeroportul Otopeni: Timişoara intră în top zece, iar Cluj-Napoca iese din clasament. Aeroportul Internaţional Henri Coandă (Otopeni) a fost tranzitat în 2019 de 14,7 milioane de pasageri, în creştere cu 6% faţă de 2018

Autor: Mădălina Dediu Panaete 09.03.2020

♦ Bucureşti - Timişoara este ruta internă cu cei mai mulţi pasageri.

Londra, Viena şi Paris au fost anul trecut ru­tele unde au zburat cei mai mulţi pasageri de pe aeroportul Henri Coandă (Otopeni), arată datele de pe site-ul aeroportului. Londra şi-a păstrat poziţia de cea mai frec­ven­tată rută, în timp ce Viena a urcat şapte poziţii până pe locul 2. Pe de altă par­te, cea mai mare schimbare din clasament este intrarea aeroportului Timişoara în topul celor mai frecventate zece destinaţii.

Peste 1,3 milioane de pasageri au că­lă­torit în 2019 cu avionul între cele mai im­por­tante oraşe din România, circa 35% din trafic înregistrându-se pe ruta Timişoara - Bucureşti şi retur, arată datele transmise an­te­rior de reprezentanţii aeroportului Traian Vuia din Timişoara, care citează datele Institutului Naţional de Statistică.