Ce puteţi citi în noul număr al Business MAGAZIN? Povestea timişorenilor Raluca şi Răzvan Ştefănescu, care au dezvoltat de la zero o afacere în industria cosmeticelor de 11 milioane euro

Autor: Ioana Matei 09.03.2020

⇒ „Cupio” înseamnă în limba latină „dorinţă” şi este un nume la care antreprenorii timişoreni Raluca şi Răzvan Ştefănescu au ajuns după aproximativ două săptămâni de căutări. Au cumpărat domeniul, l-au înregistrat la OSIM, iar pe 5 martie 2012 l-au şi lansat, ajungând anul trecut la venituri de 11 milioane de euro şi anticipând o cifră de afaceri de 13 milioane de euro pentru anul în curs. Care este povestea businessului veţi putea citi în noul articol de copertă al Business MAGAZIN.

⇒ Un fost ministru al educaţiei din Franţa, şeful său de cabinet de la acea vreme şi un fost consultant şi profesor cercetător au deschis în septembrie 2019 la Bucureşti, în inima oraşului, într-o clădire monument istoric, école Français Internationale. Ce presupune educaţia în stil franţuzesc şi care sunt planurile lor pentru România în continuare?

⇒ Christina Verchere, care conduce OMV Petrom, companie cu venituri de 25,48 miliarde de dolari anul trecut, este cea mai puternică femeie executiv din leadershipul românesc. Ea a povestit pentru Business MAGAZIN ce priorităţi are în cel de-al treilea an de mandat – iar din acestea nu lipseşte echilibrul dintre viaţa personală şi cea profesională.

⇒ Să facem mai multe lucruri bine simultan, aşa cum ne-au sugerat marile organizaţii de-a lungul anilor de istorie capitalistă, este un lucru imposibil – spune tranşant psihologul Lavinia Ţânculescu. Cum facem atunci să ducem la bun sfârşit volumul de muncă din ce în ce mai mare?

⇒ În Paris, una dintre cele mai mari şi populate metropole din Europa, numărul de maşini este în declin, iar peste parcările golite pune stăpânire agricultura bio. În Bruxelles, inima blocurilor europene este cucerită de... peşti. Ce înseamnă să faci agricultură bio în marile oraşe?