Firea despre închiderea şcolilor, în contextul COVID-19: Inima de părinte îmi spune că ar fi potrivit

Ziarul Financiar 08.03.2020

Primarul general Gabriela Firea a declarat, duminică seara, că inima de părinte îi spune că ar fi potrivit să fie închise şcolile, în contexul înmulţirii cazurilor de coronavirus, însă nu se va suprapune deciziilor luate la nivel naţional.

Întrebată dacă ar fi indicat să se închidă şcolile, după ce numărul de bolnavi de coronavirus s-au înmulţit, primarul Gabriela Firea a spus, la Antena 3, că autorităţile locale trebuie să respecte deciziile luate la nivel naţional.

„Autorităţile locale, deci şi Primăria municipiului Bucureşti, trebuie să respecte cu stricteţe toate deciziile luate la nivel naţional de către Guvern, de către ministere. E adevărat, suntem acum şi într-o criză politică, s-au suprapus cele două situaţii, dar aşa cum sunt ele, ministerele funcţionează şi aţi văzut că domnul secretar de stat Raed Arafat acoperă tot ceea ce înseamnă comunicarea în timp real a deciziilor luate în cadrul Comandamentului Naţional pentru Situaţii Speciale. Decizia de închidere a unor clase sau a unor şcoli, doar această instituţie poate să le ia”, a spus Firea.

Primarul Capitalei adaugă că, în calitate de părinte, înţelege îngrijorarea.

„Ca părinte înţeleg îngrijorarea celorlalţi părinţi şi a profesorilor şi aş pleda pentru închiderea şcolilor. Ca primar general sunt obligată să respect toate deciziile luate la nivelul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, creat în acest moment pentru coronavirus şi să nu mă suprapun deciziilor luate la nivel naţional. Disciplina este foarte importantă. Inima de părinte îmi spune că ar fi potrivit, ar fi un element de precauţie suplimentară, pentru protejarea copiilor noştri, a profesorilor, şi pentru a împiedica răspândirea”, a mai spus Firea.