(P) Compania Gepeto a ieşit din insolvenţă cu un an mai devreme. R.Boroianu: „Echipa şi o muncă făcută cu responsabilitate au fost cheia”

Autor: Publicitate 10.03.2020

Una dintre poveştile de business de succes este fără îndoială cea a companiei Gepeto, unul dintre cele mai importante branduri româneşti din industria cărnii şi preparatelor de carne din sud-estul ţării. O poveste despre ambiţie şi perseverenţă, cu suişuri şi coborâşuri, dar cu final fericit.

Înfiinţată în anul 1998 pe raza administrativă a comunei Lumina, judeţul Constanţa, Compania Gepeto Impex SA a cunoscut 10 ani mai târziu un amplu proces de extindere şi modernizare cu fonduri europene, ceea ce a făcut din producătorul constănţean de mezeluri unul dintre cei mai mari jucători pe piaţa de profil din sud-estul ţării.

Certificată cu cele mai înalte standarde de calitate, Compania Gepeto este autorizată să facă inclusiv comerţ intra-coumintar cu produse de carne, fiind recunoscută calitatea şi siguranţa produselor sale.

La sfarsitul anului 2015 compania a intrat in insolventa, existând două alternative: una care ducea catre faliment, ceea ce ar fi insemnat inchiderea si vanzarea rapida, sau conceperea unui plan de reorganizare care sa dea o noua sansa companiei.  Acţionarii au riscat totul şi au făcut tot posibilul pentru ca Gepeto să renască.

„Soluţia cea mai uşoară ar fi fost să închidem, vindeam totul, concediam angajaţii şi ne vedeam de viaţa noastră. Am preferat însă să strângem rândurile, de la directori până la ultimul angajat şi să nu renunţăm la luptă. Am reuşit să construim un plan de organizare viabil, iar puterea echipei s-a văzut imediat. Am reorganizat activitatea, am investit atent în modernizare şi tehnologizare, am respectat cu sfinţenie toate angajamentele luate faţă de parteneri şi creditori, dar mai ales faţă de clienţi. Astfel, am reuşit să ieşim din insolvenţă cu un an mai devreme decât era prevăzut, o performanţă pentru orice companie de această mărime. O menţiune specială aş dori să fac vizavi de furnizorii noştri care au crezut în capacitatea companiei de a deveni din nou competitivă şi au avut un rol esenţial şi cărora le mulţumesc pe această cale”, ne-a povestit Robert Boroianu, acţionar SC Gepeto Impex SA.

Astfel, doar în ultimii doi ani, investiţiile în modernizarea şi tehnologizarea companiei au depăşit pragul a 10 milioane lei lei, ceea ce a permis diversificarea şi îmbunătăţirea ofertei şi distribuţiei de produse atât pentru piaţa internă, cât şi pentru cea europeană.

În acelaşi timp, compania a continuat să susţină piaţa autohtonă a producătorilor de carne, 90% din carnea procesată şi prelucrată de Gepeto provenind din producţie românească. „Avem responsabilitate atât faţă de clienţii noştri, cât şi faţă de producătorii români de carne. Trebuie să ne ajutăm reciproc şi să ne susţinem pentru ca pe masa românilor să există carne şi produse din carne de calitate de proveninţă autohtonă”, a completat Robert Boroianu.

Urmează o nouă etapă pentru companie şi, evident, noi provocări, despre care conducerea Gepeto spune că vor duce la dezvoltarea business-ului.

„Avem un plan pe termen mediu şi lung care prevede menţinerea actualei linii de creştere pe zona de procesare carne cât şi extinderea pe orizontală pentru a asigurarea stabilităţii pe termen lung. Veţi vedea în următorii ani o companie care a învăţat din greşeli şi al cărei obiectiv principal este satisfacerea cerinţelor consumatorilor”, a mai adăugat Robert Boroianu.