Garda de Mediu a amendat CET Grozăveşti cu 100.000 de lei. Care este motivul

Autori: Nicolae Oprea , Mediafax 09.03.2020

Garda de Mediu a amendat CET Grozăveşti cu 100.000 de lei pentru că nu a anunţat că foloseşte păcură. Ministrul Mediului Costel Alexe spune, însă, că CET nu a folosit păcură în exces.

„În ceea ce priveşte CET Grozăveşti, pentru că s-a vorbit foarte multe de activitatea CET Grozăveşti în ultima perioadă, a intrat în control pe data de 4 martie, controlul a fost finalizat pe 6, iar comisarii de mediu au aplicat o amendă de 100.000 de lei”, a spus Costel Alexe, ministrul Mediului.

Potrivit lui Alexe, amenda a fost dată pentru că CET nu a anunţat că foloseşte păcură, nu pentru că s-a folosti acest combustibil în exces.

Reprezentanşii ELCEN, cei care administrează CET-rule din Capitală, au anunţat încă de la debutul scandalului privind poluarea din Bucureti că procentul de păcură folosit în această perioadă este de până la 2%.

Pe de altă parte, primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat săptămâna trecută că una dintre sursele masive ale poluării din Capitală ar putea fi CET-urile, care folosesc păcură.

De altfel, Firea a declarat, duminică, faptul că va depune plângeri penale pe numele ministrului Mediului, Costel Alexe, şi pe numele ministrului Economiei, Virgil Popescu, după poluarea din Capitală, când s-ar fi ars peste 260 de tone de păcură.

Poluarea de acum 10 zile din Bucureşti a fost extrem de mare, cu depăşiri chiar şi de 10 ori ale normelor admise.