Agroland Business Systems, deţinută de Horia Cardoş, a vândut obligaţiuni corporative de 8 mil.lei şi vrea să dezvolte un nou concept de magazin pe zona fermă, pet-care şi gardening

Autor: Roxana Rosu 10.03.2020

Agroland Business Systems, firmă care deţine un lanţ de magazine agricole, a încheiat o ofertă de obligaţiuni corporative scadente în 2025, în urma căreia a atras o finanţare de 8,08 milioane lei, de la 88 de investitori, fondurile urmând să fie folosite pentru dezvoltarea unui nou concept de magazin.

Oferta a fost intermediată de Tradeville şi a fost suprasubscrisă, faţă de valoarea iniţială de 7,5 milioane lei. Obligaţiunile au scadenţa în 2025 şi o rată fixă a cuponului de 9%, plătibilă semestrial. 

„Ne uităm de mai mult timp la oportunitatea de a ne finanţa dezvoltarea prin piaţa de capital din România. Împreună cu partenerii de la Tradeville, am reuşit să atragem chiar mai mult capital decât ne-am propus în acest moment, într-un interval de timp foarte scurt. Doresc să-mi exprim respectul şi recunoştinţa către cei 88 de investitori care au avut încrederea să investească în compania noastră! Capitalul atras va fi folosit pentru a dezvolta un nou concept de magazin, care va răspunde cerinţelor clienţilor noştri şi va aduce inovaţie pe segmentul de piaţă ferma, pet-care şi gardening.”, a declarat Horia Cardoş, fondatorul şi administratorul Agroland.