Agenţia Naţională de Integritate anunţă suspendarea tuturor activităţilor de relatii cu publicul, pe motiv de oprirea răspândirii infecţiilor cu COVID-19

Ziarul Financiar 10.03.2020

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) anunţă supendarea tuturor activităţilor de relaţii cu publicul, la sediul instituţiei, începând de miercuri până în 22 martie, cu posibilitatea prelungirii acestei măsuri, pentru a preveni răspândirea cu noul tip de coronavirus.

Activitatea de relaţii cu publicul se va efectua doar prin telefon, corespondenţă electronică şi prin poştă, precizează, marţi, într-un comunicat de presă, ANI.

În acest context, programul de lucru cu publicul, prin telefon, se va prelungi, de luni până vineri, în intervalul orar 08:30 - 16:00.

„Totodată, având în vedere atribuţiile Agenţiei Naţionale de Integritate prevăzute de dispoziţiile legii referitoare la primirea declaraţiilor de avere şi de interese ale persoanelor prevăzute de Legea nr. 176/2010, în perioada menţionată, declaraţiile nu vor mai fi primite fizic, prin registratura ANI, acestea urmând a fi transmise Agenţiei exclusiv prin intermediul poştei”, menţionează oficialii ANI.

În plus, începând de miercuri se suspendă participarea personalului Agenţiei Naţionale de Integritate, în interes de serviciu, la evenimente/manifestări publice.

Potrivit bilanţului Grupului de Comunicare Strategică, pe teritoriul României, sunt în carantină instituţionalizată 107 persoane pentru care se fac verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 11.505 persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

Până în prezent, 25 de persoane sunt infectate cu coronavirus în România.