Nivel record pe piaţa imobiliară în 2019: dezvoltatorii au livrat în premieră mai multe locuinţe noi decât în 2008 la nivel naţional. Creşterea numărului dezvoltatorilor, apetitul tot mai mare pentru locuinţe noi şi avansul salarial au dus piaţa imobiliară locală în premieră peste pragul de 67.255 de unităţi

Autor: Bogdan Alecu 11.03.2020

Anul 2019 a fost al şaselea consecutiv de creştere la nivel naţional în cazul livrărilor de noi locuinţe, în timp ce în Bucureşti a fost al nouălea an la rând când dezvoltatorii au construit tot mai multe case şi apartamente, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică.

„Piaţa rezidenţială din România trece prin cea mai bună perioadă din isto­ria sa modernă. Aşa cum am esti­mat, 2019 a fost cel mai bun an din isto­ria pieţei, cu un record de livrări post-Revoluţie, atât la nivel naţional, cât şi în Bucu­reşti şi împrejurimi, iar 2020 ar pu­tea aduce noi recorduri. Estimăm că în Bucureşti şi Ilfov s-ar putea livra până la aproximativ 17.000 de noi unităţi, în funcţie de ritmul cu care dezvoltatorii vor finaliza proiectele aflate în lucru şi de branşarea la utilităţi“, a spus Andrei Sârbu, CEO al companiei de consul­tanţă imobiliară SVN România.