Béla Kovács, proprietarul brutăriei Pîinea de Casă, investeşte 4 mil. euro într-o nouă fabrică de pâine în Sângeorgiu de Mureş

Autor: Florentina Niţu 11.03.2020

Béla Kovács, proprietarul businessului Pîinea de Casă, o afacere de panificaţie, integrată, din judeţul Mureş, având propria unitate de producţie şi 31 de magazine proprii de desfacere, investeşte 4 mil. euro într-o nouă fabrică de pâine, pe fondul creşterii cererii.

„În unitatea de producţie pe care o avem acum, capacitatea de producţie era limitată, iar comenzile erau tot mai multe, astfel am hotărât să facem o nouă unitate de producţie. Acum, putem produce 4 tone de pâine în 24 de ore, iar în noua unitate vom avea o capacitate de producţie de 10 tone de pâine în 24 de ore“, a spus pentru ZF Béla Kovács, proprietarul brutăriei Kovács Pékség.

Fabrica de pâine va fi ridicată în localitatea Sângeorgiu de Mureş, situată la 6 kilometri distanţă de Târgu-Mureş, explică Béla Kovács, aflat la a patra generaţie de brutari din familie.

Compania are în prezent o gamă de peste 30 de produse de brutărie şi patiserie, dar şi produse preambalate, precum covrigei sau cornuleţe şi sandvişuri.

În 2018, businessul Pîinea de casă SRL a avut o cifră de afaceri de 3 mil. euro, arată datele de la Ministerul de Finanţe.