Iohannis: Românii să renunţe la deplasările care nu sunt necesare. Paza bună trece primejdia rea

Ziarul Financiar 10.03.2020

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a transmis, marţi seara, rugămintea ca românii să evite deplasările externe care nu sunt necesare în această perioadă, în contextul crizei provocate de coronavirus.

„Fac un apel ca românii să renunţe pentru o vreme la deplasările care nu sunt absolut necesare, mai ales în zone care în mod obişnuit sunt mai aglomerate. Noi, românii, avem o vorbă. Paza bună trece primejdia rea. Sunt cuvinte după care trebuie să ne ghidăm cu toţii comportamentul în aceste zile”, a spus Klaus Iohannis.

Preşedintele face un apel ca românii să respecte măsurile luate de autorităţi pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

„Cu grijă şi cu responsabilitate vom depăşi acest moment greu. Dragi români, depinde de fiecare dintre noi să limităm efectele infectării cu coronavirus! Fac apel la responsabilitatea fiecăruia, respectaţi cu stricteţe măsurile luate de Guvern şi protejaţi-vă pe dumneavoastră şi pe semenii dumneavoastră!Vreau să transmit în mod special şi un mesaj de solidaritate compatrioţilor noştri din Italia în aceste momente dificile. Îi îndemn să urmeze toate recomandările autorităţilor italiene şi să ia toate măsurile de prevenţie pentru a-şi proteja sănătatea. Am cerut tuturor autorităţilor statului român să fie mobilizate pentru a-i ajuta pe românii din Italia care solicită asistenţă. Cu grijă şi responsabilitate, vom depăşi această perioadă grea”, a spus Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

În România au fost înregistrate până la această oră 29 de cazuri de coronavirus.