Încă o universitate îşi închide porţile: UPG Ploieşti a suspendat cursurile pentru studenţii la distanţă şi la frecvenţă redusă

Autori: Laura Petrescu , Cosmin Pirv 11.03.2020

Senatul Universităţii Petrol-Gaze din Ploieşti a suspendat cursurile la care trebuiau să participe în weekend studenţii de la învăţământ la distanţă şi la frecvenţă redusă.

Senatul Universităţii Petrol-Gaze din Ploieşti a hotărât ca, în perioada 13-15 martie şi 20- 22 martie 2020, specializările Învăţământ la Distanţă (ID) şi Învăţământ cu Frecvenţă Redusă (IFR) să îşi suspende cursurile care se desfăşurau la facultăţi pentru studenţii acestor specializări.

Potrivit reprezentanţilor universităţii, activităţile suspendate, ore de laborator sau seminarii, se vor desfăşura pe platforma E-learning a Universităţii Petrol-Gaze din Ploieşti.

„Vă asigurăm că, va exista o informare şi o comunicare permanentă cu Direcţia de Sănătate Publică Prahova şi vom lua în continuare măsurile care se vor impune în funcţie de evoluţia situaţiei”, au transmis reprezentanţii UPG Ploieşti.

Următoarea întâlnire a Senatului Universităţii Petrol-Gaze va avea loc vineri, când se va constitui Comitetul de Criză al Universităţii.

Rectorul UPG Ploieşti, Florinel Dinu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că a propus suspendarea tuturor cursurilor.

„Am propus către senat suspendarea activităţii de luni, două săptămâni. Studenţii să nu mai vină. Noi continuăm predarea on line. Discutăm astăzi (miercuri-n.r.)”, a declarat Dinu.

Un student întors recent din Lombardia a fost luat cu izoleta, luni seara, din campus şi dus la spital. Primele teste efectuate au fost negative.