VIDEO ZF Live. Cosmin Costea, fondator COSTEAconsulting: În România, doar aproximativ 12% din companii vând şi online. „În Occident, companiile sunt mai evoluate din punctul de vedere al digitalizării, însă nici acolo nu este magie, deoarece este mereu nevoie de o schimbare“

Autor: Ioana Nita 21.04.2020

Procesul de digitalizare a companiilor este format din mai mulţi paşi, primii fiind digitizarea -  trecerea de la documentele pe hârtie la cele în format digital, transformarea proceselor din cadrul unei firme în procese online şi transformarea digitală în sine a businessului, potrivit lui Cosmin Costea, fondator al COSTEAconsulting, care are o experienţă de peste 15 ani în IT şi de peste cinci ani în consultanţă.

„De exemplu, pentru o firmă care nu vindea online transformarea digitală este dată de faptul că începe să folosească acest canal de vânzare. În România, doar aproximativ 12% din companii vând şi online, comparativ cu media europeană, care este de aproximativ 18% din totalul firmelor. Ţările foarte avansate au aproximativ 30% din firme care au acest canal de vânzare“, a explicat el în cadrul emisiunii ZF Live.