ZF Live. Dan Suciu, director BNR: Ne îndreptăm către o criză de un trimestru sau chiar de două trimestre. Situaţia este cu adevărat complicată

Autori: Miruna Diaconu , Cristian Hostiuc 13.03.2020

♦ În piaţă există suficientă lichiditate pentru a nu se ajunge la un blocaj economic, iar inflaţia de 3% este la cel mai mic nivel din ultimii cinci ani.

Dan Suciu, director al Direcţiei de Comunicare a Băncii Naţionale a României (BNR), spune că situaţia actuală prin care trece România este una cu adevărat complicată şi rămâne de văzut în ce măsură poate fi vorba de o criză economică de o lună sau poate chiar de un trimestru, dar toate semnalele arată că ne îndreptăm către un doilea scenariu.

„Situaţia este cu adevărat complicată şi va trebui să vedem în ce măsură vorbim de o situaţie de criză de o lună, două sau chiar de un trimestru, două. Este o diferenţă fundamentală între cele două situaţii, din păcate, ne îndreptăm spre un al doilea scenariu“, a declarat Dan Suciu, director Direcţia Comunicare din BNR, în cadrul emisiunii de business ZF Live.