Companiile Dacia şi Ford îşi menţin producţia de maşini la ritm normal adaptându-şi stocurile de componente. „Angajaţii care nu sunt implicaţi în activitatea de producţie au posibilitatea de a lucra de la domiciliu“

Autor: Bogdan Alecu 12.03.2020

Uzinele Automobile Dacia şi Ford România continuă producţia de automobile într-un ritm normal, iar furnizorii şi-au adaptat livrările de componente pentru a nu exista opriri de producţie. De asemeena, s-au luat măsuri suplimentare de protecţie, iar angajaţii care nu sunt implicaţi în producţie pot lucra de acasă.

„Uzina din Mioveni funcţionează în parametri normali. Este dificil să estimăm impactul COVID – 19. Suntem pregătiţi pentru acest nivel de criză şi am anticipat un dispozitiv de management împreună cu furnizorii şi operatorii noştri logistici. Activităţile de Supply – Chain, Achiziţii, Inginerie, Calitate sunt implicate pen­tru a veni cu soluţii alternative dacă acest lucru e necesar pentru continuarea activi­tăţilor. În conformitate cu restricţiile anunţate de către autorităţi la nivel naţional: eveni­mentele cu public intern numeros, pro­gra­mate până la sfârşitul lunii martie, au fost amânate. Angajaţii care nu sunt implicaţi în activitatea de producţie au posibilitatea de a lucra de la domiciliu“, au declarat cei din Direc­ţia Comunicare Groupe Renault România.