​Dan Suciu, director Direcţia Comunicare, BNR: ”Situaţia este cu adevărat complicată şi va trebui să vedem în ce măsură vorbim de o situaţie de criză de o lună sau chiar de un trimestru”

Autor: Miruna Diaconu 11.03.2020

Dan Suciu, director al Direcţiei de Comunicare a Băncii Naţionale a României, spune că situaţia actuală prin care trece România este una cu adevărat complicată şi rămâne de văzut în ce măsură poate fi vorba de o criză economică de o lună sau poate chiar de un trimestru.

“Situaţia este cu adevărat complicată şi va trebui să vedem în ce măsură vorbim de o situaţie de criză de o lună, două sau chiar de un trimestru, două. Este o diferenţă fundamentală între cele două situaţii, din păcate, ne îndreptăm spre un al doilea scenariu”, spune Dan Suciu, director Direcţia Comunicare, BNR, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Dan Suciu precizează faptul că există totuşi lichiditate în piaţă suficientă, iar o altă veste bună ar fi aceea că rata inflaţiei, 3%, este la cel mai mic nicel din ultimii 4-5 ani, ceea ce permite să creeze un spaţiu de manevră atât pentru politica fiscală cât şi pentru politica monetară.

“Este bine să ne pregătim din timp pentru situaţii complicate. Nu suntem deloc în situaţia în care este Italia, e bine să ne gândim de acum la ce măsuri s-ar pune, dar nu aş avansa pe această discuţie până lucrurile nu s-ar apropia de o situaţie mai complicată”, adaugă Dan Suciu.