Dan Pascariu mai rămâne preşedinte al UniCredit cel mult până la finele lui 2020. În boardul băncii de la Bucureşti intră Niccolo Ubertalli, CO-CEO al grupului bancar italian pentru regiune

Autor: Claudia Medrega 12.03.2020

Dan Pascariu, 69 de ani, unul dintre cei mai cunoscuţi bancheri din România, a primit o nouă prelungire de man­dat ca membru în consiliul de supra­veghere al UniCredit România, a patra bancă de pe piaţa locală, cel mult până la sfârşitul anului 2020.

Prelungirea mandatului a fost aprobată de acţionarii băncii, urmând să fie supusă aprobării BNR.

Dan Pascariu ocupă de peste un deceniu funcţia de preşe­dinte al consiliului de supraveghere al UniCredit România, după împărţirea atribuţiilor decise odată cu fuziunea din 2007 dintre UniCredit România şi HVB Ţiriac, prin care Răsvan Radu a preluat conducerea executivă a băncii rezultate.

În boardul de la Bucureşti va intra în locul lui Pascariu, Niccolo Ubertalli, CO-CEO UniCre­dit pentru regiune. Dacă apro­ba­rea prealabilă a BNR pentru nu­mirea lui Niccolo Ubertalli va fi pri­mită înainte de 31 decembrie 2020, mandatul lui Dan Pascariu va înceta începând cu data urmă­toa­re zilei primirii aprobării BNR pen­tru Ubertalli. Niccolo Uber­talli, fost şef de cabinet pe vremea fos­tului CEO al grupului italian UniCre­dit Alessan­dro Profumo, care a fost şi în echipa de conducere a UniCredit Bank România între 2012 şi 2015, a fost numit în pri­mă­vara anului 2019 la conducerea diviziei gru­pului UniCredit pentru Europa Centrală şi de Est (ECE).