Reacţia lui Dan Barna, după ce Florin Cîţu şi-a depus mandatul: Au optat pentru un joc politicianist

Autori: Raluca Florescu , Mediafax 12.03.2020

Prin depunerea mandatului de către Florin Cîţu, PNL a demonstrat că face un joc politicianist, a spus, joi, la Parlament, Dan Barna, preşedintele USR. 

„Astăzi (joi n.r.) am văzut nişte lideri politici mici, meschini, care au optat pentru un joc politicianist în faţa unei decizii majore şi ferme pe care o aştepta întreaga ţară”, a spus Barna.

El a mai declarat că, deşi România aştepta de la Parlament învestirea unui guvern care să poată să se ocupe „de felul în care ne apărăm bunicii, părinţii, copiii de perspectiva virusului care năpădeşte în această perioadă România”, PNL a adoptat o soluţie de „bătaie de joc”.

„Ce am avut? Am avut o bătaie de joc şi o ironie la adresa oricărei reguli democratice prin care premierul desemnat care ştia că are majoritatea pentru a învesti un guvern a plecat acasă cu coada între picioare, depunndu-şi mandatul. Este ruşinos pentru ceea ce înseamnă credibilitatea statului român în acest moment de criză”, a mai declarat Barna.

Florin Cîţu şi-a depus mandatul de premier desemnat cu câteva minute înainte începerii plenului reunit al Parlamentului pentru învestirea Guvernului, de la ora 16.00.

Anunţul a fost făcut de Administraţia Prezidenţială. Klaus Iohannis a luat act de decizie şi va susţine o declaraţie de presă joi.