Reţeaua de farmacii Catena: În aceste zile fluxul de pacienţi este mărit, dar angajaţii răspund nevoilor acestora şi iau măsuri de delimitare în farmacii

Autor: Georgiana Mihalache 12.03.2020

Reţeaua de farmacii Catena, cel mai mare retailer farmaceutic, cu 800 de farmacii la nivel naţional, delimitează apropierea dintre pacienţi şi personalul medical, impunând o limită de un metru între persoanele care intră în farmacie.

„Ne-am asigurat ca în permanenţă să deţinem necesarul adecvat de materiale de igienă şi curăţenie (săpun, produse de curăţenie pe bază de alcool sau clor, prosoape de hârtie) şi că împreună cu personalul auxiliar de curăţenie, să se efectueze toate operaţiunile necesare în mod frecvent, pentru a igieniza corespunzator locaţia (se au în vedere, în special, însă fără limitare la acestea,
suprafeţele de contact direct: mese, scaune, clanţe de de uşi, calculatoare, imprimante, case de marcat). Am delimitat în farmacii apropierea de personalul nostru, dar şi între pacienţi la un metru, respectând recomandările autorităţilor”, a transmis Alina Marinescu, directorul general al Catena, pentru ZF.

Catena angajează circa 5.500 de persoane în unităţile din ţară.

Pacienţii au mers în farmacii pentru a cumpăra substanţe de dezinfectare, dar şi medicamente pentru răceală şi gripă, în contextul în care numărul de îmbolnăviri cu noul coronavirus în România a ajuns până acum la 50 de persoane, după cum au anunţat autorităţile.

„În aceste zile fluxul de pacienţi este mărit, dar profesioniştii noştri sunt pregătiţi moral să răspundă nevoilor acestora", a mai precizat Alina Marinescu.